Loida Baró

Nascuda a Barcelona l’any 1984.

Comença a endinsar-se en el món del cant, a través dels cursos a  l’Escola Eòlia de Barcelona: Taller de cançons de Musicals amb Carlos Gramaje, Introducció a la Tècnica Vocal amb Eduardo Rios, Descobriment de la pròpia veu amb la cantant Nina, Interpretació de cançons amb Àngel Llàcer…

 Paral·lelament, assisteix a classes de cant a l’Escola Municipal de Música de Berga amb el professor i cantant Xavi Sabata i Montserrat Bella.

Més tard continua les classes de cant i tècnica vocal a l’Escola Jam Session de Barcelona.

 No va ser fins al 2010 quan va començar a interessar-se pel Jazz i per la part més teòrica de la música, participant així en els Tallers de Jazz i Música Moderna d’Avinyó. Alhora va començar a fer solfeig, harmonia amb Jordi Pujols, Gerard Marín i classes de cant jazz particulars amb Celeste Alías, Mayte Alguacil i  Núria Gonzalez Cols. Aquesta última, preparant-la per a les proves d’accés de l’ESMUC, juntament amb el professor Pepe Balasch a l’Escola Municipal “Cal Moliner” de Sallent.

 Al 2017 va accedir a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) on en l’actualitat està cursant el Grau Superior d’Interpretació en l’àmbit de Cant Jazz, rebent classes amb els professors Carme Canela, Ana Finger, Ignasi Terraza, Joan Monné, Mario Rossy, Horacio Fumero, Gorka Benítez, Lluís Vergés, Lluís Vidal, Francesc Capella, etc.

 

Professionalment, ha participat en nombrosos projectes musicals: Grup Musical The End (Rock), Grup Musical l’Habana de Manresa (Ball), Grup Musical Fragile (Pop), Grup Musical Dale Turner Quintet (Jazz), Grup Musical 4 jutges 4 gats (Nova cançó / Jazz), Cors amb Joan Escudero (Reggae, Rock, Blues), Beat Voices (A cappella) i Loopin’ Vibes (Pop, Rhythm & Blues), entre d’altres.

Tags: