L’esclat social – Projecte socioeducatiu

El curs 2014-2015 l’Esclat va iniciar el projecte Socioeducatiu, el qual vàrem anomenar “L’Esclat Social”, i que persegueix els següents objectius generals:

  • Oferir activitats extraescolars accessibles, culturals i perllongades.
  • Adquirir coneixements i experiències musicals satisfactòries.
  • Fomentar el desenvolupament global de la persona.
  • Crear comunitat amb persones, grups, organitzacions i institucions del barri, la ciutat i la comarca.

Actualment participem en diversos projectes socioeducatius, que posen l’accent en l’ús de la música i els seus processos d’ensenyament-aprenentatge, un dels quals es porta a terme a l’institut Guillem Catà. S’introdueixen els instruments d’una Big Band i es combina la pràctica de l’instrument individual amb el treball en grup.

Institut Guillem Catà

cata-1cata-2

 

Aquest curs 2020-2021 hem hagut d’adaptar l’activitat a les noves mesures de prevenció de la COVID-19.

Aqui us deixem algunes imatges del treball que es fa cada setmana.

 

Aquest curs 2017-2018, estem immersos en un projecte molt especial!

El proper mes de febrer del 2018 compartirem escenari amb la Orquestra Nacional de Catalunya a l’Auditori de Barcelona, interpretant una estrena feta a mida d’Arnau Tordera.

 http://www.regio7.cat/cultures/2017/11/07/big-band-del-guillem-cata/443073.html

 

 

També aquest 2018 hem començat un projecte comú amb el Conservatori Municipal de Música de Manresa, per tal d’acostar la música a la gent gran. Es portaran a terme una sèrie de concerts a les residències i centres de dia de Manresa.

 

Mutuam1    Mutuam

 

Cor juvenil re-COR-d + avis de la Residència Sant Andreu de Manresa

El cor juvenil de l’Esclat, dirigit per Cristina Zafra, ha estat realitzant durant tot un curs un intercanvi molt interessant amb els avis de la residència. El projecte ha consistit en crear un vincle entre un jove i un avi que s’ha mantingut a través de visites i intercanvi de cartes. Els avis han recordat quines eren les músiques que més els havien marcat al llarg de la seva vida i els nois/es han anat treballant un repertori amb totes aquestes propostes per tal de regalar-los un concert final. Un projecte molt emotiu i enriquidor que no ha deixat indiferent a ningú.