David Martell

Nascut a Manresa, el 20 de desembre del 1973.

Inicia els estudis musicals al Conservatori de Manresa i posteriorment completa els estudis superiors de música clàssica al Conservatori Municipal de Música de Barcelona (especialitats de piano i solfeig). Amplia coneixements de música moderna a escoles com l’Esclat, el Taller de músics i més endavant obté el títol superior de jazz a l’ESMUC. Ha estudiat amb professors com Lluís Roselló, Ramon Coll, Yiya Díaz, Manel Camp, Llibert Fortuny, Joan Albert Amargós i Lluís Vergés, entre d’altres.

Ha rebut diferents guardons: Menció d’honor de piano (1991), Premi d’honor d’Harmonia (1998), 2n premi en el concurs d’interpretació musical Arjau (2002) i 1r premi en el concurs de composició “Paquita Madriguera” (2008) amb la seva obra simfònica: “Laberint enigmàtic”.

Com a compositor ha escrit unes 500 peces musicals: obres per a piano, cambra, grups de jazz, 2 obres simfòniques (“Laberint enigmàtic” i “Fantasia oriental per a piano i orquestra”) i 4 cantates (“Ui, sí quina por!”, “El món és prou gran”, “Unes colònies d’aventura” i “Patuflash”). També ha posat música als documentals “La travesía” i “La revolta del burots” i ha escrit la música per a les obres de teatre “Com us deia… el rei està fotut” , “Estimat Agustí”, “Mestre Oleguer”, “Barrock shop” i els musicals ”la Llavor”, “Tabals de foc” i “Xocwitx, la bruixa d’Edimburg”. Ha musicat la sèrie de poemes per encàrrec “Encanteris”, “Drapets al sol”, “Visca l’amor”, “Bon vent i barca nova”, “Frivolitats” i “l’Hora Foscant” juntament amb actors com Joan Crosas, Aina Huguet, Ivan Padilla, Alícia Puertas, Jaume Costa, “Titot”, Sònia Moya… També ha arranjat, dirigit i tocat diversos musicals i forma part de diferents grups de jazz, entre els quals “Odd Trio”, amb qui van editar el seu primer CD: “Orgànic” (2004). També forma part dels espectacles “Cançons des del mirall” amb la cantant Elisabet Soler i “Homenatge a Edith Piaf”, “Músiques d’arreu del món” i “Boulevard de la chanson française” amb la cantant Núria Cols, “Un repertori de saldo” amb Lluís Barrera i Jordi Gener,…També ha format part del grup de pop “Abrília”.

En la vessant pedagògica, des de l’any 1996 és professor a l’escola de música Esclat de Manresa i des de l’any 2000 també imparteix classes a l’Escola Municipal de Música d’Artés. Actualment també és professor de piano a l’escola primària de Fonollosa.

 

Tags: