Cinta Macià Pi

Nascuda a Manresa l’any 1996.
Comença de ben petita els estudis musicals a casa i a l’Escola l’Esclat i aviat continua al Conservatori Municipal de Música de Manresa, on es gradua el 2014 en piano clàssic amb el professor Pep Pérez i on també es forma en cant clàssic amb la professora Margarita Lladó. Paral·lament es comença a endinsar en el món de la música moderna a través del baix elèctric amb el professor Pere Barrera, la big band sota la direcció del Pepe F. Balasch i la percussió amb el professor Dan Arisa. Es gradua el 2018 en Biotecnologia i el 2020 en el Màster de Formació de Professorat a la Universitat Autònoma de Barcelona. Mentrestant, comença a treballar de mestra de música (piano, baix elèctric, guitarra, llenguatge musical, conjunt instrumental, percussió i sensibilització musical) tant en classes particulars com a escoles de música (L’Àtic de Solsona o l’EMM de Navàs) i fa acompanyament i reforç escolar i, poc després, s’inicia en la docència de ciències a secundària i se segueix formant com a educadora, sobretot interessada per l’atenció a la diversitat. Actualment és professora a l’Aula de Música d’Oló (piano, conjunts i cap d’estudis) i l’Escola L’Esclat (baix i llenguatge) i continua formant-se en piano modern amb el Pepe F. Balasch, en cant amb el Jordi Noguera i en interpretació amb l’Anna Puigmartí.

Durant la seva trajectòria ha participat en la creació del grup d’ska de composició pròpia Via Fora!!, la batukada Batrakes i la companyia artística Fun Dan Mondays i ha format part de conjunts com la big band Small Miller Band (baixista), la Coral Eswèrtia (repertorista) o el Cor de Cambra de la UAB (mezzosoprano).

Actualment és pianista i compositora del duet Lur (amb el qual ha publicat l’àlbum “Les coses que hi ha dins meu”); percussionista, performer i tallerista de la Cia Fun Dan Mondays; i baixista i arranjadora del grup de versions funk-soul Funktory. També forma part d’altres projectes artístics com l’animació infantil Falstoltes (compositora, animadora i guitarrista) o el Cor Lerània (mezzosoprano), participa en projectes com l’animació Ai, Carai! i està activament implicada en la composició musical en projectes de cultura popular com les Caramelles de Fals, el Grup de Teatre de l’ACR de Fals o els balls de la Gatzara o L’Alternativa de Manresa.

Tags: