GRUPS VOCALS I INSTRUMENTALS

Tocar en grup és essencial i enriquidor. Aprendre a escoltar, compartir, ser part d’un conjunt… en definitiva gaudir de la possibilitat de compartir l’experiència de la música.

Tallers i combos de diversos estils (modern, celta, tradicional), orquestra, música de cambra, cor juvenil Nou Codi. Una àmplia i variada oferta amb el segell de qualitat de l’Esclat.

 

Cor Juvenil: Nou Codi

El cor juvenil, batejat aquest curs pels seus components com a Nou Codi, està adreçat a nois i noies de 11 a 18 anys, tinguin o no coneixements musicals previs.

Captura de pantalla 2016-04-04 a les 23.39.41

 

Tot i que el punt de partida és el treball vocal, en el cor de l’esclat aquesta és l’excusa inicial per desenvolupar un treball creatiu que abraça diferents disciplines, i que permet l’expressió lliure dels alumnes a partir de la creació de petits espectacles. A partir de la cançó, per una banda es treballa l’ús del cos, la paraula, i diferents aspectes plàstics i escènics per tal que els alumnes no es limitin a cantar unes cançons a veus sinó que obtinguin recursos propis per crear un espectacle en la visió més àmplia possible, i, per altra banda, es dona importància al treball en equip per tal que això sigui possible.

Professor curs 2015-16: Cristina Zafra

 

Tallers

Dirigit a alumnes de qualsevol instrument, de 10 a 14 anys, que hagin fet un mínim de 2 cursos d’instrument.

Una de les formes més estimulants de la pràctica musical és la interpretació en grup. Amb aquest objectiu es treballen temes populars i s’introdueix la improvisació, tot plegat amb arranjaments fets a mida. De mica en mica es van descobrint els diferents estils i formes musicals.

45 minuts de classe setmanals.

Professors curs 2015-16: Marc Monsó, Ferran Compte i David Martell

 

Orquestra

Obert a tots els alumnes de corda (violí, viola, violoncel, guitarra clàssica), clarinet, oboè, flauta travessera, trompeta i piano (a partir de segon nivell).

Tocar en grup és essencial i enriqueix la formació de qualsevol instrumentista. Aprendre a escoltar, compartir, ser peça imprescindible d’un conjunt… Tot això enriqueix el treball individual que es fa a les classes d’instrument i, a més, tocar l’instrument pren molt més sentit si es fa en companyia d’altres alumnes amb les mateixes inquietuds.

45” de classe setmanal.

Professora curs 2015-16: Anna Soler.

 

Música de cambra

Dirigit a alumnes que estiguin, com a mínim, en el 3r curs d’instrument.

Formacions de 2 a 4 intèrprets on es treballa repertori cambrístic.

L’objectiu d’aquesta assignatura és el treball de la interpretació en grup, aprendre a escoltar i a construir les obres en conjunt, i a gaudir de la possiblitat de compartir l’experiència de la música.

45 minuts setmanals.

Professora curs 2015-16: Mariona Casellas


 

Combos

Combo modern

En música moderna, els combos són grups de 3, 4 o més músics, i estan adreçats a alumnes de més de 14 anys i també als adults, que tinguin un nivell mínim de tercer o quart curs d’instrument.

Se segueix treballant col·lectivament la lectura, la compenetració entre els músics, el treball dels diferents estils i els seus patrons rítmics (des dels clàssics del pop i el rock a estàndards de jazz, latin…), les estructures de les peces, la improvisació, etc, i tot plegat amb el propòsit de donar sentit a l’estudi individual que cada alumne fa a casa.

1 hora de classe setmanal.

Professors curs 2015-16: Pep Bashi, David Martell, Benjamí Palomar i Cristina Zafra.

 

Combo de música celta

Adreçat a alumnes que els agradi la música celta, tradicional, i que el seu instrument tingui les característiques adequades a l’estil, des de la veu, el violí, la gaita , el sac de gemecs, la tarota, el whistle, l’acordió, la flauta travessera, i la base rítmica: piano, guitarra acústica i elèctrica, baix i bateria.

1 hora de classe setmanal.

 

Combo de música tradicional

Adreçat a alumnes iniciats en els instruments de sac de gemecs, gralla, tible, tarota, flabiol i tamborí, que els agradi la música tradicional catalana i que tinguin ganes de passar-s’ho bé tocant en grup.

Tocar en grup és essencial i enriqueix la formació de qualsevol instrumentista. Aprendre a escoltar, compartir, ser peça imprescindible d’un conjunt… Tot això dóna sentit al treball individual que es fa a les classes d’instrument.

1 hora de classe setmanal.

Age Group : + 10 anys

Class Start